* * * Nem tudjuk.hu

* 60 évesnél idősebbek oltása *

* 2022. 10. 19. * Szerző: MJB *

*

Újabb félretájékoztatásról adunk hírt, ezúttal a WHO-tól.
Mai állításuk szerint a 60 év felettieket az oltás megvédi a kórházba kerüléstől, és „nagyon nagyon hatékonyan védenek a súlyos Covid19 megbetegedés ellen”.
A tapasztalat azonban ennek az ellenkezője. Leginkább a kétszer oltottak kerülnek kórházba Covid19 miatt, és a háromszor oltottak védelméről is legfeljebb annyit mondhatunk: halvány.

*

*

Az utolsó elérhető adatszolgáltatást mutatjuk be Angliából, 2022 márciusának Covid19-hez köthető kórházba kerülési számait. A 60 év felettiek 93,7 %-a volt oltott (6.425 főből 6.022). 83,7 %-uk három dózist kapott (5.382 fő). Tudjuk jól, hogy ezek a számok önmagukban még nem zárják ki a vakcinahatékonyság eshetőségét. De hogyan lehet tudományos híradásban NULLÁNAK nevezni a 93,7 %-ot? Miért lehet ilyet mindenféle következmény nélkül hazudni?

*

A korstandardizált, tehát pontosabb eredményeket, 100.000 főre vetítve csak az oltatlanok és háromszor oltottak esetében ismerjük meg. Az egyszer és kétszer oltottak lesújtó számait nem mutatják be. De itt is csak enyhe védelmet látunk: 3 oltatlanból legfeljebb 1-et védhet meg az emlékeztető oltás a kórházba kerüléstől. A „nagyon nagyon hatékony” kifejezés nem ezt jelenti.

* * *

A honlapon legutóbb megjelent cikkünkben láthattuk, hogy a szakmai körök hogyan tájékoztatták félre a lakosságot a Pfizer klinikai kísérleti eredményeiről, még 2021 elején. Sajnos az a tapasztalat, hogy nem tanultunk a hibákból. Még 2022 októberében is áltudományos módszerekkel kívánjuk az oltakozási kedvet növelni?

* * *

Linkek, kapcsolódó anyagok: